torek, 27. oktober 2009

Trgovalna resnica

Danes sem izgubil denar že 3. dan zapored. Ker se držim svojega Trgovalnega Plana, jutri ne bom trgoval, zato da se čustveno oddaljim od borz in si napolnim baterije.

Izgube sicer niso bile velike, pa kljub temu s trgom nisem "plesal" tako kot bi si želel. Spomnim se mentorjevih besed ob koncu trgovalnega dne: "Today just didn't click. Who knows why things didn't work. I don't know and even you shouldn't overanalyze things. Tommorrow is another day." Ob takih trenutkih so mi te besede še pomembnejše in res je neprecenljiva vrednost imeti ob sebi nekoga, ki ima v tem poslu že skoraj 40 let izkušenj. Borznega trgovca pač lahko razume samo borzni trgovec in nihče drug.

Mnogi se boste mogoče čudili takim objavam na tem blogu, ampak to je pač borzna resnica. Rad bi vam predstvail tudi slabe in težke strani borznega trgovanja in ne nekih upov o obogatitvi preko noči. Če ste sami že poskusili trgovati, veste o čem govorim.

Ker je v Sloveniji (pravo) borzno izobraževanje še zelo nerazvito, bi tukaj lahko pisal o marsičem in mnogi bralci bi to vzeli kot resnico. Drugačne pa so razmere v ZDA, kjer vam bodo prodali vse možne "magične indikatorje", ki vam bodo prinašali denar na račun, medtem ko boste vi spali. Prepričan sem, da bo tudi v Sloveniji nekoč tako. In ker se želim od tega čimdlje oddaljiti, vam že zdaj pišem o tem, kako trgovanje na borzi resnično izgleda.

Ko se vrnem, se bo verjetno vrnila tudi Volatilnost v evropski jutranji trgovalni seansi, katere pomanjkanje je vsaj delno kriva za trenutno situacijo. Komaj čakam na boljše trgovalne razmere in nove rezultate :)