ponedeljek, 12. april 2010

Borzni Simulator Je Zakon

Prepričan sem, da bi se mnogi slovenski podjetniki želeli preizkusiti na Simulatorju, ki bi 100% resnično odražal bodoči scenarij njihovega podjetja. Denarne izgube, časovni in čustveni vložek v novo nastalo podjetje je tako velik, da bi Simulator zagotovo uporabljala večina podjetnikov, če bi le bil na voljo.

A žal kaj takega v resničnem svetu ne obstaja. Dobre borzno posredniške hiše preko katerih boste trgovali, pa vam nudijo virtualno borzno okolje! Mar ni to fantastično?

Simulator ali Demo trgovalni račun odraža realne borzne razmere v realnem času, a z virtualnim denarjem. Ne glede na to, koliko neumnih borznih potez boste storili, vas ne bodo stale prav nič!

Kljub temu še vedno ogromno novincev takoj odpre pravi trgovalni račun in njihova divja "igra na srečo" se končno prične.

Na svetovnih borzah v nekaj sekundah lahko izgubite vse svoje premoženje in nihče ne bo tega niti opazil. Trgu in drugim udeležencem namreč ni mar za vaše napake in dogajanje bo teklo naprej nemoteno, preprosto kot da se ni nič zgodilo.

Osebni mentor nekaterih top borznih trgovcev Jeff Quinto je o Simulatorju dejal: "Dobili boste 90% resnične izkušnje za NIČ denarnega vložka. " Ostalih 10% je seveda povezanih s čustvenimi odzivi, ki se začnejo porajati, ko pričnemo trgovati s pravim denarjem, a to je že druga tema.

Začetniki bi morali obvezno začeti s Simulatorjem, saj je to eden najboljših pokazateljev resnosti in čustvene zrelosti trgovalca, prav tako pa je tudi najboljše učno orodje.

In koliko časa bi morali trgovati na Simulatorju? Dokler redno ne zaslužite denarja. To lahko pomeni le nekaj tednov ali mesecev, če ste zelo aktiven dnevni trgovalec, ali pa celo nekaj let, če trgovanju posvečate bistveno manj časa.

Celo nekateri profesionalci se občasno vrnejo na Simulatorsko okolje (ali pa velikost svojih pozicij zmanjšajo na minimum), če zapadejo v neko trgovalno obdobje, ki jim ne prinaša želenih rezultatov. Profesionalci namreč že vedo, da je v takih časih nujno potrebno zmanjšati tveganje in denarno izpostavljenost.

Se tega zavedate tudi vi?
Članek je povzet po moji e-knjigi "OSNOVE TRGOVANJA, 20 najboljših nasvetov za novega trgovalca", ki jo lahko brezplačno prejmete tukaj>>>